Založ si blog

Pozdravujú vás hory, lesy

Dobrý deň. Salud. Ahoj. Ľudia sa na horských turistických chodníkoch zdravia. Ktovie prečo? Zdravia sa ako ľudia kedysi aj teraz na dedinách. Tam sa poznajú všetci, sú si bližší, tak to tam chodí alebo cítia potrebu aspoň trochu medzi sebou komunikovať, nie byť odmeraní, odcudzení, anonymní, i keď aj to má v mestách určité výhody. Na dedine sa zas človek tak ľahko neskryje, je pod drobnohľadom, niekedy aj nie veľmi dobrej verejnej mienky. Ale vrátim sa na hory. Aj ľudia z veľkých miest zrazu zdieľajú s ostatnými pocity, zážitky alebo trápenia, ktoré súvisia s výstupom na horu, s bojom so skalou, prevýšením, so sebou, počasím, prírodou. A vidia konečne to ľudské hemženie z nadhľadu. Dosiahnu vrchol rýchlo s prestávkami alebo pomaly a isto, niekedy s paličkami, niekedy bez a sú šťastní a z tých pocitov, vnemov a zo svojho výkonu. Toto necítia ľudia na dovolenkách pri mori, nesprávajú sa tak pekne k sebe, hoci tiež relaxujú. Darmo, najlepšia obývačka, spálňa, ale aj kúpeľňa a špajza je niekde v horách, v prírode. Často aj odpadový kôš, ale nechcel som tento ekologický záver. Skôr taký, že ľudia toto všetko vedia, ale dolu v mestách nepovedia.

Zabi dve osy

08.09.2014

Napíš dve glosy. Prvá. Prečo sa pri téme súvisiacej s Ruskom používa termín rusofilstvo? V slovníkoch sa píše o rusofilstve ako o niečom takom, čo označuje úctu, obdiv k Rusku, zanietení pre Rusko, dokonca, že rusofil je milovník Ruska. Ale prečo sa aj vo vážnych diskusiách používa tento pojem. Veď s Ruskom nás spájajú vzťahy ekonomické, kultúrne, historické či [...]

Mám rád Fica!

02.09.2014

Milí čitatelia a blogeri, áno, priznávam sa. Prečo? Pretože Slovensko určite patrí medzi štáty s najvyššou hustotou hundrošov, kverulantov a negatívnych ľudí na svete, čo je vysoký predpoklad pre neporiadok, rozklad a anarchiu. Jednoznačne porazil zoskupenie nenažratých pravičiarskych šeliem, ktoré poniektoré sú veľmi inteligentné a šikovné, ale predsa len [...]

Taká prostá

27.08.2014

Nechcem Európsku Úniu, Nechcem NATO, Nechcem rozbitie Československa, Nechcem nežnú revolúciu. Je menej práce, je menej peňazí a o to väčší strach. Hoc chceli sme opak a asi to malo tak byť. Som asi Arab, cítim sa oklamaný.

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 25686x
Priemerná čítanosť článkov: 2569x

Autor blogu

Kategórie